Ad
Ad
Ad

“Csak sétálj mellettem és légy a barátom!”

Albert Camus

Városi séták a társadalmi párbeszédért!

GYERE VELÜNK A NYOLCKERBE!
A legszínesebb kerület

A ROMA KULTÚRA NYOMÁBAN
Roma nők és férfiak

GYERE VELÜNK PÉCSRE!
Városi séták két helyszínen

UCCU sétákról

Budapestre és Pécsre hívjuk az érdeklődőket közös barangolásra. Interaktív sétáinkat roma fiatalok vezetik, akik személyes tapasztalataikkal járulnak hozzá a cigányság értékeinek felfedezéséhez és a velük kapcsolatos előítéletek csökkentéséhez. Tarts velünk te is!

Te is segíthetsz,
hogy még több fiatalt érjünk el!

Az Uccu Alapítvány 2010 óta dolgozik az informális oktatás, a társadalmi párbeszéd, az önkéntesség és a közösségfejlesztés területén. Hiszünk abban, hogy valós tanulás csak párbeszéd segítségével történhet, tapasztalás és aktív részvétel útján. Az oktatási munka legnagyobb részét felkészült és lelkes fiatalokból álló önkéntes csapat végzi.

Támogasd az Uccu Alapítványt, hogy független civil szervezetként védje az esélyegyenlőséget, az előítélet és a rasszizmus mentes társadalmat.

Gyere velünk a nyolckerbe!

BudapestBudapest egyik legsokszínűbb kerületébe hívjuk meg az érdeklődőket. Sétánk a Blaha Lujza térről indul, majd a Népszínház utcán keresztül,  a Magdolna-negyed  legszínesebb pontján, a Mátyás téren ér véget. Ezalatt közösen felfedezzük a nyolcadik kerület rejtett szépségeit, kapcsolódási pontjait a roma kultúrához.

A roma kultúra nyomában

Budapest

Roma thaj Romnya sétánkon együtt ismerjük meg a roma kultúra és  történelem kiemelkedő női és férfi képviselőit. A József Attila Emlékműtől indulva fedezzük fel a magyar szép- és képzőművészet roma alakjait, majd a Holokauszt Emlékközpont és Corvin köz állomásokon roma származású történelmi hősökre és áldozatokra emlékezünk. Végül a Muzsikus cigányok parkjában ér véget a sétánk, ahol a tradicionális és modern zene sokszínűségét ízleljük meg.

Belvárosi roma séta

Pécs

A kultúra városában, a méltán híres mediterrán hangulatú régióközpontban indul városi sétánk!

Pécs főteréről, a Széchenyi térről a város legszebb utcáján, a Király utcán végigsétálva, egészen a Búza térig, olyan szemszögből mutatjuk be a várost és nevezetes pontjait, mely különleges élménnyel ajándékozza meg a résztvevőket. Belvárosi sétánk a roma nemzetiség ismeretlen világát mutatja be pécsi kontextusban.

Sosem látott Pécs

Pécs

Ami most a kultúra városa, az hajdanán a bányászat városa volt. Pécs egykori bányásztelepén, a meszesi városrészben ma többségében romák élnek, akiknek életéről keveset tudnak a nem romák.

Sétánkat Fehérhegyről indítjuk, izgalmas állomásokat érintve. Lehetőségünk nyílik találkozni egy  roma festőművésznővel, megismerhetjük a Fund Alapfokú Iskolát és a Gandhi Gimnáziumot, majd  a  Kóstololda lakásétteremben zárjuk a túránkat, ahol tradicionális roma ételeket kóstolhatunk meg.

Velünk sétálók mondták

Nagyon tetszett a séta, informatív, érdekes, mégis kötetlen hangulata. Mindennap arrafelé járok, mégis rengeteg új dolgot hallottam. A séta interaktivitása is nagyon jó volt, meg az is hogy, Judit a sétavezető  közvetlenül, lazán válaszolt minden kérdésre. Nagyon hamar eltelt a másfél óra, én még szívesen mentem volna tovább a kerület többi részét is megismerni így.

Gábor,  Budapest

Tetszettek az emberi történetek, amik az utcákhoz, épületekhez kötődtek!

Ilona, Debrecen

Nagyon élveztem az őszinteséget, a kérdések mélységeit, az oda-vissza kommunikációt.

Zoltán, Budapest

Többet szeretnél olvasni rólunk?

"Nézd a szememmel a világot"
- Csapatépítés cégeknek

A “ Nézd a szememmel a világot” egy interaktív foglalkozás csomag, mely komplex  csapatépítő élményt  kínál, cégek, kis-, közép- és nagyvállalatok, közszférában dolgozók számára.

Top