Társadalmi vállalkozás

2018-ban megnyertük az UniCredit Bank ​Lépj velünk! Programját.

A szoros versenyben a zsűri az Uccu Alapítvány nyolcadik kerületi sétáinak ítélte a fődíjat, ezzel lehetőséget kaptunk olyan emberek megszólítására, akik adott esetben nem találkozhatnának az Uccu szellemiségével, missziójával.

A támogatásnak köszönhetően társadalmi vállalkozásként tudtuk elindítani az Uccu Roma Városi Sétákat, mellyel célunk, hogy az Uccu Alapítvány alaptevékenységéből átvett tapasztalatokat felhasználva, városi sétaszolgáltatóként álljuk meg a helyünket a piacon.

A UniCredit Bank Magyarország a Lépj velünk! program keretében ígéretes társadalmi vállalkozásokba fektet be, melyek munkalehetőséget biztosítanak hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak. UniCredit Alapítvány támogatásával és  a NESsT  szakmai mentorálásának köszönhetően saját üzletfejlesztési tervvel, szakértők bevonásával kezdhettük el megvalósítani a az Uccu Alapítvány társadalmi vállalkozását.

Az elmúlt hónapokban számos szakemberrel dolgoztunk együtt, mire 2018 novemberében elindulhatott az Uccu Budapest Roma Városi Séták.  Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy összesen 11 roma fiatalt készítettünk fel tréningjeinken sétavezetőnek, akik ezentúl rendszeresen vezetik interaktív városi sétáinkat Budapesten és Pécsen

Köszönjük a UniCredit Bank Magyarország  és NESsT együttes támogatását! A Lépj Velünk! program az Uccu Alapítvány életében egy hatalmas mérföldkő. Az Uccu Budapest Roma Városi Séták társadalmi vállalkozás egy lehetőség olyan emberek megszólítására, akik egyébként nem találkozhatnának az Uccu szellemiségével, missziójával. Ezzel is elősegítve romák elleni előítéletek csökkentését és a roma és nem roma emberek közötti párbeszédet.